Asiakaspalvelu: 040 7765 144 WhatsApp

asiakaspalvelu@muuttomiehet.fi

Pakkausohjeet

Pakkausohjeita muuttoon Espoo, Helsinki, Vantaa, Kauniainen

Mikäli tarvitset apua pakkaamiseen, voit tilata myös pakkaustarvikkeet ja pakkausapua meitä!

Hyvin suunniteltu ja toteutettu pakkaaminen säästää aikaa itse muutossa, ja tavarat päätyvät ehjänä perille.

Muutto on myös oiva tilaisuus hankkiutua eroon itselle turhista tavaroista ja huonekaluista. Miksi säilyttäisit jotakin, mitä et ole käyttänyt vuosiin? Muuton yhteydessä sinulle tarpeettomat tavarat voidaan toimittaa kierrätykseen.

Suosittelemme käyttämään omien laatikoiden. pussien ja kassien sijaan muovisia muuttolaatikoita tai pahvisia kantoaukollisia laatikoita. Ne ovat helppoja kantaa ja niillä muuttoauton/varaston tila saadaan kaikista kustannustehokkaimmin hyödynnettyä.
Jos käytät omia laatikoita, pyri siihen että ne olisivat samankokoisia, jolloin niitä on hyvä pinota päällekkäin.

Yleensä yhtä 1m2 varten menee n. 1 muuttolaatikko. Muovipusseja emme suosittele käytettäväksi. Ne ovat hankalia kantaa ja hajoavat helposti. Pehmotavaroita voi kuitenkin pakata isoihin jätesäkkeihin.

Pakkaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä pakkaaminen saattaa olla yllättävän aikaa vievää ja kiireessä pakatut laatikot ovat usein myös huonosti pakattuja.

Merkitse muuttolaatikoihin mitä jokainen laatikko sisältää, mistä huoneesta se on, ja erikseen mikäli laatikko sisältää helposti särkyviä tavaroita.

Muuttolaatikon yläreunaan tulee jättää 5 cm. pakkaamatonta tilaa, jotta laatikoita voidaan kasata päällekkäin. Pinoa laatikot neljän pinoihin

Helposti särkyvät koriste-esineet pakkaa kuplamuoviin.

Normaalien käyttölasien, kuppien, lautasten yms. suojaamiseen riittää astiapaperi tai sanomalehti.

Pakkaa astiat ja särkyvät esineet niin, ettei yksikään pinta koske toiseen ilman että välissä on A) kuplamuovi (koriste-esineet) B) astiapaperia (käyttöastiat). 

Laatikot kannattaa pakata riittävän täyteen paperilla tai muulla täytteellä, jotta tavarat eivät pääse liikkumaan. Jos sinulla on huonekaluja, joissa on ovia tai vetolaatikoita, pakkaat liikkuvat osat kiinni kutistekalvolla tai suljet ne avaimella. Teippi jättää usein jälkiä pintoihin, joita on vaikea puhdistaa. Kutistekalvo suojaa samalla myös kaappeja yms. vaurioilta.

Taulut ja peilit on hyvä pakata aaltopahviin. Taulujen väliin kannattaa laittaa esimerkiksi kuplamuovia. Hyvin pakatut taulut ovat helppo ja nopea siirtää. Säilytä pakatut taulut pystyasennossa

Sohvat, matot yms. kannattaa suojata niille tarkoitetuill asuojamuoveilla, jotta ne eivät likaannu tai kolhinu.

Viherkasvien suojaus onnistuu parhaiten muovilla ja ne pakataan muuttoautoon viimeisenä ja puretaan ensimmäisenä, jotta kasvit eivät kärsi mahdollisesta pakkasesta.

Henkarivaatteet pakataan joko tukeviin muovisäkkeihin tai henkarivaatelaatikoihin. Säkkien suut tulee olla kiinni teipatut. On hyvä kuitenkin jättää pelkät henkarien koukut näkyville suun ulkopuolelle. Muuttoautoon voidaan erikseen ottaa mukaan myös vaaterekkejä, mikäli niitä ennakkoon tilataan

Myös kotona kootut, isot huonekalut olisi syytä purkaa osiin -tai ainakin varmistaa, että ne mahtuvat ovista. 

Purettavista huonekaluista on aina mainittava tilauksen yhteydessä, jotta muuttomiehet osaavat ottaa oikeat varusteet mukaan

Suojaa lattiat sekä ovenpielet lattiapahvilla kolhjujen välttämiseksi. Voit tilata suojauksen myös osana muuttoa. Tuomme tarvittavat suojaustarvikkeet mukanamme.

Mainitse ennakkoon, mikäli sinulle on jotakin erityisen arvokkaita, painavia (esim. piano) tai helposti särkyviä esineitä.